ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Jeepovima kroz Albaniju, Grčku & Makedoniju

 

Jeepovima kroz Albaniju, Grčku & Makedoniju

 

Od Mediterana do srca Balkana ova nas osmodnevna avantura terencima vodi kroz Albaniju, Grčku i Makedoniju. Od brdskih cesta, planina i jezera sasvim neturističke sjeverne Albanije, preko dinamične Tirane pa sve do UNESCO-vih kulturnih spomenika Berata i arheološkog bisera Butrinta na krajnjem jugu otkrivamo skrivene tajne i danas jedne od najmanje poznatih europskih zemalja fascinantne i divlje ljepote. Nakon iskustva kupanja na još od turizma neotkrivenim albanskim plažama, nastavit ćemo u  susjednu Grčku kako bismo iskusili samo „središte neba“, kako u prijevodu glasi ime čudesnog samostanskog kompleksa Meteora, kompleksnu igru ljudskog graditeljstva i prirode. Slijedi još jedan UNESCO-ov biser, Ohridsko jezero da bismo turu zaključili u Skoplju za koje njegovi stanovnici tvrde da je „Balkan intravenozno“. 

Tu će se grupe zamijeniti, ona koja je s nama provela proteklih osam dana odletjet će u Zagreb, a njihovo mjesto zauzet će nova tura, upravo pristigla iz Zagreba s kojom ćemo isti atraktivni put proći u suprotnom pravcu. Turu vode naši iskusni putnici Jasen Boko i Nikola Baraka (Nordkapp Overland Expedition, Dakar Overland Expedition i Samarkand Overland Expedition)

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (16.9.2017.) ŠIBENIK/SPLIT SKADAR (Albanija)
Poludnevna vožnja prema Albaniji preko Nikšića i Podgorice. Dolazak u večernjim satima. Razgledanje tvrđave Rozafa, mitskog mjesta bogatog legendama s koje se pruža pogled na cijelo Skadarsko jezero. Noćenje.
 

2.dan (17.9.2017.) SKADAR  Jezero Komani – FIERZE – TIRANA (Albanija)
Ulazak u albanske Prokletije do jezera Komani. Trosatna vožnja malim trajektom kroz jednu od najljepših klisura Europe do sela Fierze. Slijedi vožnja kroz ruralnu, „pravu“ i sasvim neturističku Albaniju i fascinantne krajobraze do Tirane. Dolazak u večernjim satima. Noćenje.
 

3. dan (18.9.2017.) TIRANA – DRAČ – BERAT (Albanija)
Nakon doručka fakultativno razgledanje Tirane, grada u kojem se miješaju utjecaji ideologija i carstva koji su albanskom prijestolnicom dominirali, osmanskog, talijanskog i komunističkog. Od Skenderbegovog trga s kojeg je bijesna masa 1991. uklonila desetmetarski kip Envera Hodže a na kojem ćemo osim svakodnevnog života vidjeti i poznatu džamiju Ethem bega koja je među rijetkima preživjela komunističko uništavanje religijskih spomenika pa do bunkera, kao simbola olovnih godina. Polazak za Berat nakon ručka. Razgledanje Berata, mjesta posebne čarolije i arhaične arhitekture kojom je zaslužio ulazak na UNESCO-vu listu. Posjeta Kalaju, kvartu koji je „urastao“ u nekadašnji zamak. Noćenje.
 

4. dan (19.9.2017.) BERAT – VLORE – SARANDE (Albanija)
Nakon doručka polazak za Vloru, odakle nastavljamo spuštanje niz albansku obalu, kažu najljepši dio Mediterana. Je li zaista tako uvjerit ćemo se vožnjom do Sarande i kupanjem na nekoj od plaža.
 

5. dan (20.9.2017.) SARANDE – BUTRINT – METEORA (Albanija/Grčka)
Nakon doručka razgledanje Butrinta, jednog od najljepših arheoloških lokaliteta na Mediteranu. Na prekrasnoj poziciji naseljenoj tisućama godina od ranih ilirskih kultura do Grka i Rimljana mijenjale su se civilizacije, ostavivši iza sebe dojmljive spomenike. Nastavak puta prema Meteorima. Noćenje u Kalambaki.
 

6. dan  (21.9.2017.) METEORA  OHRID (Grčka/Makedonija)
Jutarnje razgledanje spektakularne kombinacije kulture i prirode pod zaštitom UNESCO-a, samostana u srednjem vijeku izgrađenih na vrhovima strmih stijena. Od nekadašnja 24 samostana danas ih živi još šest. Posjetit ćemo više samostana uz obvezni Meteoron i obići cijelo područje. Polazak za Ohrid u popodnevnim satima. Po ulasku u Makedoniju na Ohridskom jezeru posjetit ćemo jedan od najslavnijih i najljepših samostana u Makedoniji sv. Naum.  Noćenje u Ohridu.
 

7.dan (22.9.2017.) OHRID SKOPLJE (Makedonija)
Obilazak Ohridskog jezera, još jednog UNESCO-vog lokaliteta i grada kojeg zbog svoje duhovne vrijednosti zovu i balkanskim Jeruzalemom. Upoznavanje sa starim gradom i crkvom sv Sofije. Nakon ručka nastavak puta za Skoplje. Slobodna večer. Noćenje.
 

8.dan (23.9.2017.) SKOPLJE – ZAGREB
Razgledanje Skoplja. Stari bazar, mostovi, stari bazar, ali i nova spomenička arhitektura, balkanski vrhunac kiča. Transfe u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova za Beograd u 15.05h s predviđenim dolaskom u 16.15h. Nastavak putovanja prema Zagrebu, predviđen polazak je u 18.25h s predviđenim dolaskom u 19.35h.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije uključuje:

 • vožnju sa džipom tijekom cijelog putovanja i amortizaciju (1/4 u Nissan Terranu)
 • sedam noćenja tijekom putovanja u hotelima 3* i 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • troškove cestarine, goriva, trajekta i osiguranja za vozilo
 • transfere po programu putovanja 
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku 
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja 
 • jamčevinu

 

Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Skoplje - Zagreb  (s uključenim pristojbama) - cijena informativna

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku
 • doplatu za 1/1 sobu 1.200,00 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, ulaznice, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 09.06.2017.).
 • Najmanji broj prijavljenih: 4 putnika.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Ako spadate u one koji su u vječnoj potrazi za novim izazovima i možete se opisati kao „ovisnik o adrenalinu“, onda je sudjelovanje u overland turi sa džipovima, idealan oblik putovanja za vas. Jer, iako i overlnad ture imaju svoj zacrtani plan i program rute putovanja od starta do cilja, ne postoji oblik putovanja na kojem je taj plan podložniji promjenama. Te promjene za članove overland ture nikada nisu problem. Doživljavaju ih kao izazov s kojim se mogu i znaju nositi.

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 88,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.
 

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa

Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

Zrakoplovna karta plaća se partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje,
                           6 rata, tada je 7% skuplje,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 1 bod
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 30.06.2017
Trajanje: 8 dana
Polazak: 16.09.2017
Povratak: 23.09.2017
Grad polaska: Šibenik/Split/ pickup je moguć u Makarskoj i Dubrovniku
Voditelj: Jasen Boko
Veličina grupe: 2 džipa, vodič + 4 osobe po džipu
Cijena organizacije putovanja: 6.500,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 1.100,00 HRK / osobi

7.600,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 1 bod na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.